Uncategorized
Relining i Göteborg för rörledningar
January 23, 2023
0

Relining i Göteborg är proffs på rörinfordring, vilket är ett annat namn för relining. Begreppet är ett samlingsnamn för att renovera rörledningar istället för att byta ut dem. Med hjälp av olika metoder infordras rör i byggnader eller mark, men först ska de rengöras.

Relining Göteborg – för effektiv rörrenovering

Relining gör så att rören håller längre, det förlänger deras livslängd. Dessutom är det billigare och mer effektivt än en traditionell renovering, där rören byts ut helt och hållet. En avgörande relining Göteborg går snabbt och kräver färre transporter samt mindre åtgång av material jämfört med ett rörbyte. Relining ska dock ses som ett komplement till det traditionella rörbytet och inte något som kan ersätta ett sådant.

Material och metoder för relilning

Det finns flera olika material och metoder som används för relining i Göteborg. Samtliga material har sina egna unika egenskaper och funktioner. En metod kallas för Prolinemetoden och då renoveras rören med flera lager av polyesterplast. Efter varje lager härdas materialet i en timme. Metoden ger ett ca 3 mm tjockt lager i rören och lovar en livslängd på minst 50 år.

En annan metod för relining kallas sprutmetoden. Denna metod innebär att man sprutar in plast i befintliga rör för att det ska bildas ett skyddande lager. Lösningen är billig, men inte så långvarig. På lång sikt kan det bli dyrt eftersom förfarandet kan behöva upprepas inom en snar framtid.

En mer hållbar metod för relining är strumpmetoden. En mjuk strumpa som tillverkats av återvunnen plast förs in i röret. För att få in strumpan används tryckluft. Därefter härdas strumpan och bildar på så sätt ett nytt rör i det gamla röret. Precis som med Prolinemetoden kan resultatet hålla i 50 år eller längre. Röret blir självbärande och kan således få nästintill samma livslängd som om det hade bytts ut.